5 Λόγοι Να Μην Αναβάλεις την Θεραπεία της Φλεβίτιδας

legs

Διογκωμένες φλέβες, κιρσοί, ευρυαγγείες είναι από τα συχνότερα προβλήματα της καθημερινότητας του σημερινού ανθρώπου και κυρίως της γυναίκας.

Είτε από άγνοια των συνεπειών, είτε από παραπληροφόρηση, είτε ελπίζοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να υποχωρήσει αν ακολουθήσουμε διάφορες εναλλακτικές μεθόδους, ο ασθενής συχνά καθυστερεί να συμβουλευτεί τον ειδικό Αγγειοχειρουργό ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει μια μόνιμη και ριζική λύση στο πρόβλημα καθώς και να βελτιώσει  άμεσα την ποιότητα της ζωή του ασθενούς.  Να 5 λόγοι που επιβάλλουν την έγκαιρη επίσκεψη στον ειδικό:

1. Διογκωμένες φλέβες, κιρσοί, ευρυαγγείες, δεν εξαφανίζονται από μόνες τους.

Η φλεβίτιδα εμφανίζεται σιγά- σιγά με την ηλικία. Είναι συνήθως ανώδυνη, ενώ άλλες φορές προκαλεί κάψιμο, ήπιο πόνο, πρήξιμο. Κρέμες, αλοιφές και σπρέι που διαφημίζουν στην τηλεόραση, δεν μειώνουν τις φλέβες.

Εξαίρεση: οι κιρσοί  και ευρυαγγείες  που δημιουργούνται  κατά την  διάρκεια  της  εγκυμοσύνης.  Αυτές   συνήθως  υποστρέφουν  3-6 μήνες μετά την γέννα.

2. Χωρίς θεραπεία τα συμπτώματα θα επιδεινωθούν με το πέρασμα του χρόνου.

Κληρονομική ή όχι, η ανεπάρκεια των βαλβίδων των φλεβών , προκαλεί  όλο και μεγαλύτερη διόγκωση των φλεβών, μεγαλύτερη φλεβική στάση, αλλαγή του χρώματος και λέπτυνση του δέρματος σε καφέ- μαύρο (μελάγχρωση) στα σφυρά και φαγούρα. Τελικά τυχαίοι μικροτραυματισμοί στην περιοχή , οδηγούν σε άτονα έλκη δηλαδή ανοικτές πληγές που διαρκούν μήνες.

3. Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης δεν γιατρεύουν τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες παρά μόνο καθυστερούν την εξάπλωσή τους στα πόδια. Και φυσικά, κανείς δεν φορά πιεστικές κάλτσες το καλοκαίρι, είναι πράγματι ανυπόφορες….

4. Η έγκαιρη θεραπεία μειώνει τον αριθμό των θεραπειών που χρειάζονται. Είτε πρόκειται για εξωτερικό Laser στο ιατρείο, σκληροθεραπεία με αφρό ή endο laser .

5. Η θεραπεία των κιρσών και των ευρυαγγειών, μηδενίζει τον κίνδυνο θρόμβωσης,  εμφάνισης ελκών, όπως και των οιδημάτων και δυσχρωμίας του δέρματος.

This entry was posted in Blog, ΚΙΡΣΟΙ, ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ, ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ, www.dr-zervakis.gr. Bookmark the permalink.