5 Λόγοι Να Μην Αναβάλεις την Θεραπεία της Φλεβίτιδας

legs

Διογκωμένες φλέβες, κιρσοί, ευρυαγγείες είναι από τα συχνότερα προβλήματα της καθημερινότητας του σημερινού ανθρώπου και κυρίως της γυναίκας.

Είτε από άγνοια των συνεπειών, είτε από παραπληροφόρηση, είτε ελπίζοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να υποχωρήσει αν ακολουθήσουμε διάφορες εναλλακτικές μεθόδους, ο ασθενής συχνά καθυστερεί να συμβουλευτεί τον ειδικό Αγγειοχειρουργό ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει μια μόνιμη και ριζική λύση στο πρόβλημα καθώς και να βελτιώσει  άμεσα την ποιότητα της ζωή του ασθενούς.  Να 5 λόγοι που επιβάλλουν την έγκαιρη επίσκεψη στον ειδικό:

1. Διογκωμένες φλέβες, κιρσοί, ευρυαγγείες, δεν εξαφανίζονται από μόνες τους.

Η φλεβίτιδα εμφανίζεται σιγά- σιγά με την ηλικία. Είναι συνήθως ανώδυνη, ενώ άλλες φορές προκαλεί κάψιμο, ήπιο πόνο, πρήξιμο. Κρέμες, αλοιφές και σπρέι που διαφημίζουν στην τηλεόραση, δεν μειώνουν τις φλέβες.

Εξαίρεση: οι κιρσοί  και ευρυαγγείες  που δημιουργούνται  κατά την  διάρκεια  της  εγκυμοσύνης.  Αυτές   συνήθως  υποστρέφουν  3-6 μήνες μετά την γέννα.

2. Χωρίς θεραπεία τα συμπτώματα θα επιδεινωθούν με το πέρασμα του χρόνου.

Κληρονομική ή όχι, η ανεπάρκεια των βαλβίδων των φλεβών , προκαλεί  όλο και μεγαλύτερη διόγκωση των φλεβών, μεγαλύτερη φλεβική στάση, αλλαγή του χρώματος και λέπτυνση του δέρματος σε καφέ- μαύρο (μελάγχρωση) στα σφυρά και φαγούρα. Τελικά τυχαίοι μικροτραυματισμοί στην περιοχή , οδηγούν σε άτονα έλκη δηλαδή ανοικτές πληγές που διαρκούν μήνες.

3. Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης δεν γιατρεύουν τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες παρά μόνο καθυστερούν την εξάπλωσή τους στα πόδια. Και φυσικά, κανείς δεν φορά πιεστικές κάλτσες το καλοκαίρι, είναι πράγματι ανυπόφορες….

4. Η έγκαιρη θεραπεία μειώνει τον αριθμό των θεραπειών που χρειάζονται. Είτε πρόκειται για εξωτερικό Laser στο ιατρείο, σκληροθεραπεία με αφρό ή endο laser .

5. Η θεραπεία των κιρσών και των ευρυαγγειών, μηδενίζει τον κίνδυνο θρόμβωσης,  εμφάνισης ελκών, όπως και των οιδημάτων και δυσχρωμίας του δέρματος.

Posted in Blog, ΚΙΡΣΟΙ, ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ, ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ, www.dr-zervakis.gr | Comments Off on 5 Λόγοι Να Μην Αναβάλεις την Θεραπεία της Φλεβίτιδας

Ο Αγγειοχειρουργός Ζερβάκης Γ. στην Iατρική εκδήλωση του Δήμου Μεσσήνης

Ενας στους δύο ενήλικους στην Ελλάδα πάσχει από φλεβικές διαταραχές, ενώ στο 15% των ασθενών απειλείται η ζωή τους. Αυτό γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, από τον αγγειοχειρουργό Γεώργιο Ζερβάκη κατά την πρόσφατη ιατρική εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο της Μεσσήνης.

Στη σχετική εκδήλωση του δήμου, προστίθεται ότι ο εν λόγω γιατρός αναφέρθηκε σε νόσους σχετικές με αγγειακές παθήσεις παρουσιάζοντας τη συμπτωματολογία, τους παράγοντες κινδύνου, τους τρόπους διάγνωσης και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου. Επίσης, επισήμανε τη σημασία της σωστής συνεργασίας μεταξύ ασθενούς και γιατρού, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο τέλος της ομιλίας ο ιατρός απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

Εφημερίδα Ελευθερία

Posted in Blog | Comments Off on Ο Αγγειοχειρουργός Ζερβάκης Γ. στην Iατρική εκδήλωση του Δήμου Μεσσήνης

Παθήσεις των Φλεβών των Κάτω Άκρων: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

GEORGE_11

Posted in Blog | Comments Off on Παθήσεις των Φλεβών των Κάτω Άκρων: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

NEO IATREIO

Δεχόμαστε καθημερινά με ραντεβού

Posted in www.dr-zervakis.gr | Comments Off on ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Η Aγγειοχειρουργική είναι ένας πολύ εξειδικευμένος τομέας της ιατρικής.

Αγγειοχειρουργική είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων των αγγείων, δηλαδή των αρτηριών, των φλεβών, καθώς και των λεμφοφόρων αγγείων του σώματος.

Οι παθήσεις των αγγείων είναι συχνές και έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξία αφενός η πρόληψη τους και αφετέρου η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Η αποφρακτική αρτηριοπάθεια για παράδειγμα έχει την ίδια εξάπλωση με τον καρκίνο και ευθύνεται για το 40% των θανάτων στον αναπτυγμένο κόσμο πολλοί από τους οποίους θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.
Η θεραπευτική αντιμετώπιση των αγγειακών παθήσεων είναι σε πρώιμα στάδια συντηρητική (με φάρμακα, αλλαγή συνηθειών,  τρόπου ζωής) ενώ σε πιο προχωρημένα στάδια επεμβατική (όταν απαιτείται κάποια «ανοιχτή» χειρουργική ή ενδαγγειακή επέμβαση ή συνδυασμό τους).

Ο Ιατρός Γεώργιος Ζερβάκης είναι ειδικευμένος Αγγειοχειρουργός με ευρεία κλινική εμπειρία τόσο στη κλασσική αγγειακή όσο και στη σύγχρονη ενδαγγειακή χειρουργική, προσφέροντας στον ασθενή όλες τις δυνατές θεραπευτικές λύσεις.

1. Παθήσεις που αφορούν τις φλέβες

Κιρσοί κάτω άκρων

  • Η συμπιεστική μέθοδος (ειδικές ελαστικές  κάλτσες φλεβίτιδας)
  • Η χειρουργική αφαίρεση (κλασσική μέθοδος)
  • Η ενδοφλεβική θεραπεία των κιρσών με laser (Endo Venous Laser Ablation – ELVA)
  •  Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες 
  •  Σκληρυντική θεραπεία με αφρό (foam sclerotherapy)
  • Laser Eυρυαγγειών

2.  Παθήσεις που αφορούν τις αρτηρίες

• Αποφρακτική νόσος καρωτίδας
• Θεραπεία ανευρύσματος κοιλιακής / θωρακικής αορτής
(χειρουργική ή stent graft)
• Ανευρύσματα άνω και κάτω άκρων
• Αποφρακτική αρτηριοπάθεια κάτω άκρων
(bypass ή αγγειοπλαστική/stent)
• Αποφρακτική αρτηριοπάθεια άνω άκρων
• Επαναιμάτωση νεφρικών αρτηριών (χειρουργική ή stent)
• Επαναιμάτωση σπλαχνικών αρτηριών (χειρουργική ή stent)

3. ‘Αλλες αγγειακές παθήσεις

• Χειρουργική συνδρόμου άνω θωρακικού στομίου
• Υπερίδρωση
• Διαβητική νόσος ποδιών

Posted in www.dr-zervakis.gr | Comments Off on ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ